BBQ No 1 lihaveitsi on ainutlaatuinen sen muodon, materiaalin ja valmistusprosessin ansiosta. Pitkästä terästään huolimatta veitsi ei ole liian raskas, vaan sitä voidaan käyttää hyvin tarkasti ja turvallisesti. Terät karkaistaan uusimman tyhjiötekniikan avulla, ne lämmitetään jopa 1050°C ja jäähdytetään typpiä käyttäen. 56-57 asteen kovuus on tulos, joka takaa parhaan leikkaussuorituskyvyn. Veitsi sopii sekä lihaveitseksi että yleisveitseksi, grillaukseen tai keittiöön. Kahva on tehty yhdestä hienoimmista puista, Thuja, joka tunnetaan myös elämän puuna. Se on erittäin kestävää puuta ja jokainen kahva on täysin ainutlaatuinen. Kiillotusprosessin ansiosta puu on samettisen pehmeää ja kahva istuu siksi erittäin mukavasti ja käteen. Kokkiveitsien tulee aina pestä varovasti käsin ja säilyttää turvallisesti (lasten ulottumattomissa).