
LYHYESTI TIETOA PAISTINPANNUISTA:
- Paistinpannun koko mitataan aina yläpuolelta, halkasijamitta on siis reunasta reunaan paistinpannun yläpuolelta.
- Tavallisin koko on 28 cm. Tässä koossa on usein pohjanhalkaisija noin 20 cm (+/- 2cm).
- Paistinpannun pohja vaikuttaa kuinka nopeasti pannu lämpenee ja kuinka hyvin se johtaa lämpöä. Paksumpi pohja antaa tukevamman pidon, hyvän lämmönjakautumisen ja vähentää palaneen ruoan -riskiä.
- Niin kutsutulla sandwichpohjalla, jossa ydin on alumiinia tai kuparia saat sekä nopean että tasaisen lämmönjakautumisen, koska nämä kaksi materiaalia johtaa lämpöä huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi ruostumaton teräs.
- Valurauta lämpenee hitaammin, mutta sen sijaan se pitää lämmön huomattavasti pidempään verrattuna muihin materiaaleihin paistinpannuissa.
- Älä koskaan huuhtele vedellä paistinpannuasi heti paiston jälkeen (ei, ei edes lämpimällä vedellä). Anna pannun jäähtyä ensin, jotta säilytät pannun hyvänä.