365 PÄIVÄÄ AVOIN OSTO

ILMAINEN TOIMITUS YLI 89€ TILAUKSILLE

Tuotteet
Muut
Kirjaudu sisään

Opettele valmistamaan pastaa alusta asti

Mikä voisi maistua paremmalta kuin pasta, jonka olet valmistanut itse? Olemme koonneet yhteen kaikki vinkit ja niksit, jotta kotitekoinen pastasi onnistuu. Valmista pastaa kuin aito italialainen ja tee vaikutus läheisiisi tekemällä hyvää ruokaa alusta asti itse.
tiistai 20. helmikuuta 2024
Jaa artikkeli

Pastakoneet

Tee itse oma spagettisi ja tagliatellesi

Tuorepastan valmistus alusta asti voi tuntua työläältä ajatukselta, mutta se ei ole niin vaikeaa kuin luulisi. Tarvitset oikeat työvälineet ja etenkin pastakoneen. Pastakoneella voit tehdä muun muassa omatekoista spagettia, tagliatellea ja lasagnea. Miten taikina tehdään? Lue lisää Pastakoulustamme täältä, ja löydät pastataikinareseptimme.

Kun pastataikina on valmis, alkaa hauskuus: kaulitse taikina ja pujota sen jälkeen kaulittu taikina pastakoneen valssien läpi. Joka kerralla, kun vedät taikinan valssien läpi, siitä tulee ohuempaa, ja niinpä voit itse päättää, minkälaista pastaa teet.

Kun olet saavuttanut toivotun paksuuden, voit lopettaa ja leikata taikinan veitsellä esimerkiksi lasagnelevyiksi. Jos sen sijaan haluat tehdä spagettia tai tagliatellea, pujota taikina koneen leikkausvalssien läpi, ja taikinasta tulee tagliatellea tai spagettia.

Vinkki! Tekeekö mielesi ennemminkin aasialaista italialaisen sijaan? Tee nuudeleita samantyyppisestä taikinasta, niistä tulee todella hyviä!

Kuivata pasta

Täytä ruokakomero omatekoisella pastalla

Kuivattu pasta on todella hyvää, ja sitä olemmekin ehkä eniten tottuneet syömään. Kun kuivatat pastasi, saat suuremmalla todennäköisyydellä al dente -suutuntuman (kutsutaan myös puruvastukseksi), toisin kuin silloin, jos vain keittäisit tuorepastan sellaisenaan. Kuivata pastasi pastankuivaustelineessä tai puhtaalla tuolinselkämyksellä.

Tämä toimintatapa toimii täydellisesti spagetille ja tagliatellelle, koska ajatuksena on ripustaa pasta kuivumaan. Voit joko kuivattaa pastaa lyhyemmän hetken keittääksesi sen suoraan sellaisenaan ja saadaksesi ihanan puruvastuksen, tai sitten voit kuivattaa pastan täysin kuivaksi.

Kun pastassa ei ole yhtään kosteutta ja se on täysin kuivaa, on tärkeää säilyttää kuivattu pasta hyvin suljetuissa lasipurkeissa homehtumisriskin minimoimiseksi. Nyt sinulla on pastaa useiksi kuukausiksi kotona ruokakomerossa – mitä ylellisyyttä!

Älykkäät pastatarvikkeet

Herkuttele omatekoisella raviolilla, tortellineilla ja gnoccheilla

Jos haluat tehdä itse tortellineja, ravioleja tai gnoccheja, voi olla hyvä hankkia joitakin älykkäitä tarvikkeita. Kuten esimerkiksi raviolistanssi, jolla voit leikata kauniita paloja, tai gnocchilauta, jonka päällä voit pyörittää gnocchit. Niiden lisäksi voi olla käyttöä taikinapyörälle ja kaulimelle, joilla voit muotoilla pastaa kauniisti. Sen jälkeen voit vapaasti täyttää kotitekoisen pastasi, esimerkiksi vinkkimme mukaisesti aurinkokuivatuilla tomaateilla, tuorejuustolla ja basilikalla, mikä maistuu ihanalta.

Tilaa uutiskirjeemme - Saa 5€ alennus*

KitchenTime - Osa Nordic Nest AB (EU VAT-numero SE556628159701) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR