Weber

Weber

Vuonna 1952 keksittiin maailman ensimmäinen brikettigrilli George Stephen nimisen miehen ansiosta. Toiveena tuotetta luodessa oli tehdä grillaamisesta entistäkin parempaa – ja tässä myös onnistuttiin! Brikettigrilli loi perustan yritykselle, joka nykyään tunnetaan nimellä Weber ja joka on yksi maailman johtavia ja tunnetuimpia grillinvalmistajia. Weberille grilli on luonnollinen kokoontumispaikka perheelle ja ystäville, ja sen ympärillä vietettynä aikana luodaan ikimuistoisia muistoja ja ruokakokemuksia. Yrityksellä on edelleen sama päämäärä kuin ensimmäistä grilliä kehiteltäessä: sekä laadullisesti että maullisesti parempi grillaus.

”Koko maailman grilli”

George Stephen työskenteli brikettigrillin keksimisen aikoihin tehtaalla, joka valmisti meripoijuja ja asui Chicagon esikaupunkialueella nimeltä Palatine. Hänen suurimpia kiinnostuksen kohteitaan ja intohimojaan oli laittaa ruokaa kotona. Yrityksessään valmistaa grilliä, joka olisi helppokäyttöinen ja valmistaisi hyvää ruokaa, päätti hän ottaa käyttöönsä yhden meripoijuista ja näin oli ensimmäinen versio grillistä valmis. Alussa keksintöä epäiltiin ja siitä oltiin skeptisiä, mutta ei kestänyt kauaakaan, kun huhu jo grillillä valmistuvasta herkullisesta ruoasta lähti leviämään ja ensimmäiset tilaukset satelivat sisään. Alussa grillejä myytiin ainoastaan USA:ssa ja valikoimaa kasvatettiin pikkuhiljaa. Kun Weber rantautui Eurooppaan, kuului sen valikoimaan sekä sähkö- että kaasugrillejä.

Ensimmäinen jälleenmyyjä Pohjoismaissa oli tanskalainen yritys Markt & Co, jonka ensimmäinen erä toi noin 500 grilliä myyntiin. Tanskan markkinat osoittautuvat varovaisiksi grillin suhteen ja monet ihmettelivät, miksi joku haluaisi grillin, jossa on tarpeettomalta vaikuttava kansi. Käännös mielipiteissä tapahtui, kun Weber-grilli oli mukana eräässä perjantai-illan viihdeohjelmassa. Tästä lähti Weberin suosio nousuun myös muissa Pohjoismaissa ja grillien maine levisi hiljalleen. Nykyään yrityksellä on sekä toimistoja että tytäryhtiöitä ympärimaailmaa sekä grilliakatemia nimeltään Grilleriet, joka sekin on saavuttanut suurta menestystä.

Tällainen on Weber

Suurin osa Weber grilleistä valmistetaan USA:ssa ja siellä tapahtuu myös suurin osa yrityksen tuotekehittelyä. Grillejä testataan sekä tehtaalla että asiakkaiden johdosta ennen, kuin ne varsinaisesti tulevat myyntiin ja valmistukseen. Weber-grilliä testataan kaikenlaisessa säässä ja se on rakennettu kestämään säilytystä ulkotiloissa vuoden ympäri. Weber-grillin tunnusmerkkejä ovat tarkkuus ja korkealaatuisuus jokaisessa tuotantovaiheessa ja tämän takia grilleille annetaankin 25 vuoden takuu. Grillin valitseminen saattaa olla hankalaa, joten alla jaamme muutamia vinkkejä valintaa helpottamaan.

Weber briketti- ja hiiligrillit

  • Kestävä porsliiniemalointi, joka sulkee lämmön sisäänsä ja jonka ansiosta grilli ei ruostu
  • Säänkestävä, lasilla vahvistetut kädensijat
  • Grilliritilät ovat sekä ruostumattomia että helppoja puhdistaa
  • Kätevä brikettipidike tai brikettikori
  • Ostaessasi jonkin isommista malleista, niissä on myös patentoitu One-Touch järjestelmä, jonka ansiosta tuhka on grillauksen jälkeen helppo poistaa

Weber kaasugrillit

  • Tukeva vaunuosa, jotta grilli pysyy tukevasti paikallaan
  • Yksinkertainen puhdistaa
  • Flavorizer Bars joiden ansiosta rasva ja tartu kiinni grilliin ja ruoka maistuu entistäkin paremmalta
  • Kätevä lämpötilamittari
  • Tiietyissä malleissa regulaattori, joka säätelee lämmönlevitystä
  • Upea suunnittelu ja muotoilu

Weber® Q®

  • Lämpeää nopeasti
  • Valmistettu alumiinista, joka on sekä kevyt että lämpöä kestävää materiaali
  • Porsliiniemaloitu valurautaritilä, joka on jaettu kahteen osaan maksimaalisen lämmönjakamisen mahdollistamiseksi
  • Näppärä sivupöytä tietyissä malleissa
  • Statiivi tai vaunu, joka tuo grillaamiseen vakautta ja kätevän työskentely korkeuden