Mema/GAB

Mema/GAB on ruotsalainen yritys, jonka juuret juontavat 1800-luvulta ja joka nykyään kuuluu KA Rasmussen konserniin. Yritys valmistaa pöytähopeita ja on jo yli 150 vuoden ajan kuulunut Europpan johtaviin hopeisten aterimien valmistajiin.

Svensk Kakkulapio , ruostumatonta terästä

Mema/GAB

Svensk Kakkulapio , ruostumatonta terästä

€ 107.00
Rosenholm Kahvilusikka

Mema/GAB

Rosenholm Kahvilusikka

€ 41.00
Rosenholm Pöytäveitsi, lyhyt terä

Mema/GAB

Rosenholm Pöytäveitsi, lyhyt terä

€ 84.00

Mema/GAB

Pöytähopeiden valmistus on monivaiheinen tapahtuma, johon tarvitaan monen vuoden kokemus. Mema/GAB valmistaa aterimensa perinteisin käsityöläismetodein ja aitojen, käsintehtyjen ruokahopeoiden tekemisen oppimiseen tarvitaan monta vuotta. Tarkan käsityön takia kestää noin kuusi viikkoa ennen, kuin hopealevystä on muodostunut hopea-aterin. Esimerkiksi veitsi käy läpi 15 eri valmistusvaihetta, haarukka 13 ja lusikka 12 ennen kuin aterimen voi sanoa olevan valmis. Jokaisen aterimen laatu tarkistetaan ja tuotteista löytyy leima, jolla asiakas voi varmistaa ostaneensa aitoa Mema/GAB pöytähopeaa. Aidon hopean ja laadukkaan hopean tunnistaminen paljaalla silmällä vaatii harjoitusta ja kokemusta, silmän pitää esimerkiksi oppia näkemään pieniä heijastuksia ja peilauksia hopeasta.

Mema/GABin hopea-aterimissa laatu ja perinteet yhdistyvät toimivuuteen ja designiin. Yrityksen tuotteita myydään muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Puolassa. Yrityksen laadusta ja taidokkuudesta kertoo esimerkiksi se, että Mema/GAB on nimitetty Ruotsin hovin kuninkaalliseksi hovitoimittajaksi.