Melitta

Melitta on kahvialanyritys, joka vuodesta 1908 on pyrkinyt luomaan ainutlaatuisia kahvikokemuksia ihmisille. Vuona 1908 Melitta Bentz keksi ensimmäisen kahvisuodattimen ja näin ollen loi myös perustan modernille kahvikulttuurille.

Suosituimmat tuotteet

Puhdistusaine Maitosysteemi 250ML

Melitta

Puhdistusaine Maitosysteemi 250ML

€ 12.00
Melitta Kalkinpoistojauhe 2x40g

Melitta

Melitta Kalkinpoistojauhe 2x40g

€ 6.00
Melitta Caffeo puhdistustabletti

Melitta

Melitta Caffeo puhdistustabletti

€ 6.00
Espresso Vedensuodatin Claris

Melitta

Espresso Vedensuodatin Claris

€ 19.00

Melitta

Historia

Vuonna 1908 saksalainen kotirouva Melitta Bentsz keksi tavan erottaa kahvinpurut itse kahvista. Hän teki reiän messinkikannuun ja asetti sen päälle poikansa kouluvihosta repäistyn paperin. Hän hankki keksinnölleen patentin ja pienen rahasumman avulla rekisteröitiin yritys M. Bentz Dresdenin kaupparekisteriin. Vuonna 1922 yrityksen designia muutettiin punavihreäksi. Tämä johtui syystä, että moni yritti kopioida Melittan kahvisuodatinta ja myydä piraattikopioita suositusta tuotteesta.

Vuonna 1965 kahvinvalmistus sähköistyy. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kahvia enää tarvitse valmistaa käsityönä eikä papuja tarvitse jauhaa käsin. Melittan kahvinkeitin 120 on yksi ensimmäisistä sähköisten kahvinkeittimien valmistajista. Juuri tämä keitin on markkinoiden nopein, sillä siihen aikaan yksikään toinen kahvinkeitin ei onnistunut keittämään 8 kuppia kahvia vain kuudessa minuutissa.

Melitta-laatu

Melitta-laatu rakentuu kuudelle pilarille: perheyritys, työyhteisö, asiakassuhteet, kekseliäisyys, kahvitaito sekä laatutakuu. Melitta on neljännen sukupolven johtama yritys, jossa jokainen työntekijä jakaa saman rakkauden kahvia kohtaan. Kaikilla työntekijöillä on tietoa kahvista, kahvipavuista sekä parhaasta kahvinautinnosta – kaikella tähdätään siihen, että yritys voi tarjota markkinoiden parhaan kahvikokemuksen. Melitta pitää säännöllisesti yhteyttä kollegoihinsa ja yhteistyökumppaneihinsa maailmanlaajuisesti, jotta yritys pysyisi mahdollisimman hyvin kahvimaailman trendien aallonharjalla. Tämän lisäksi toimintaan kuuluvat säännölliset vierailut viljelyalueilla sekä kahviplantaaseilla.

Asiakkaat ovat tärkeitä Melittalle, joten asiakkaat antavat yritykselle inspiraatiota esimerkiksi asiakaskyselyiden, maistatuksien kautta sekä osallistumalla tuotekehittelyyn. Inspiraatiota työskentelyyn yritys saa erilaisista kahvikulttuureista ja kahvilaaduista ympäri maailmaa. Tekemällä omaa tutkimusta yritys kehittelee uusia moderneja ratkaisuja sekä parantaa omaa know-how-tietoaan.