Kai

Kai on japanilainen veitsienvalmistaja, joka ottaa japanilaiset veitsenvalmistustraditiot tosissaan ja on liittänyt traditiot yhteen modernin suunnittelun ja toimivuuden kanssa.

Suosituimmat tuotteet

Esiliina Kai Shun logolla

Kai

Esiliina Kai Shun logolla

€ 38.00
Wasabi Veitsi 10 cm

Kai

Wasabi Veitsi 10 cm

€ 52.00
Wasabi Santokuveitsi 16,5 cm

Kai

Wasabi Santokuveitsi 16,5 cm

€ 62.00
Wasabi Deba Veitsi 21 cm

Kai

Wasabi Deba Veitsi 21 cm

€ 79.00
Wasabi Leipäveitsi 23 cm

Kai

Wasabi Leipäveitsi 23 cm

€ 73.00
Wasabi Kokkiveitsi 23,5 cm

Kai

Wasabi Kokkiveitsi 23,5 cm

€ 84.00
Wasabi Leikkuuveitsi 23 cm

Kai

Wasabi Leikkuuveitsi 23 cm

€ 73.00
Wasabi Sashimi Veitsi 24 cm Yanagiba

Kai

Wasabi Sashimi Veitsi 24 cm Yanagiba

€ 64.00
Wasabi Veitsisetti 3 osaa 6710P/6715P/6720C

Kai

Wasabi Veitsisetti 3 osaa 6710P/6715P/6720C

€ 174.00
Ruotopihdit 14 cm

Kai

Ruotopihdit 14 cm

€ 47.00
Hedelmäveitsi, sis. Kotelon

Kai

Hedelmäveitsi, sis. Kotelon

€ 15.00
Classic Yleisveitsi 15 cm

Kai

Classic Yleisveitsi 15 cm

€ 142.00
Classic Santokuveitsi 18 cm

Kai

Classic Santokuveitsi 18 cm

€ 228.00
Classic Kokkiveitsi 20 cm

Kai

Classic Kokkiveitsi 20 cm

€ 240.00
Classic Veitsisetti 3 osaa DMS-300

Kai

Classic Veitsisetti 3 osaa DMS-300

€ 486.00
Kaji Kinkkuveitsi 23 cm

Kai

Kaji Kinkkuveitsi 23 cm

€ 354.00

Kai

Historia

Kai perustettiin vuonna 1908 Sekissä, Japanissa, ja on yli 100 vuoden ajan kehitellyt ja myynyt aterimia ja niihin liittyviä tuotteita, joissa kaikissa on erinomainen terä ja toimivuus. Japani on maailmankuulu kyvystään luoda ja valmistaa veitsiä, joiden terävyys on ennenkuulumaton ja lyö laudalta kaikki muut veitset. Kain tuotteilla on jo pitkään ollut korkea status niin Japanissa kuin muuallakin maailmassa.

Veitsenmuoto

Santou

Santou on japania ja tarkoittaa ”kolme hyötyä”.  Santou-veitsellä on perinteinen yleisveitsen ulkonäkö ja muotoilu. Yleisveitsen nimi perustuu siihen, että veistä voi käyttää sekä lihan, vihannesten että kalan leikkaamiseen.

Nakiri

Nakiri tarkoittaa ”vihannesleikkuria”. Veitsen terä on perinteisen japanilaisen vihannesveitsen mallinen ja sitä käytetään enimmäkseen erilaisten vihannesten pilkkomiseen. Veitsenmuoto muistuttaa kirvestä, eikä veitsi sovellu luun leikkaamiseen.

Yanagiba

Yanagiba tarkoittaa ”pajupuunlehteä”. Tätä veitsityyppiä käytetään lähinnä erilaisten raaka-aineiden leikkaamiseen. Veitsi on kapea ja pitkä, minkä ansiosta sen avulla on helppo leikata ohuita siivuja. Tällainen veitsi on täydellinen esimerkiksi valmistaessa sashimia tai sushia.

Deba

Deba tarkoittaa ”huomattavaa tai erottuvaa”. Tätä veistä käytetään Japanissa kuten kirvestä, Veitsi on vakaa ja painava ja siinä on leveä terä. Veitsen etuosaa voidaan käyttää esimerkiksi kalan fileeraamiseen.