Paistokasarit

Paistokasari on kattilan ja paistinpannun välimuoto, paistinpannusta tämä tuote eroaa lähinnä korkeiden reunojensa vuoksi. Paistokasari tai kasaripannu on myös yleensä kannellinen, joten se sopii hyvin padoille ja kastikkeille.  Kasaria voi kuvailla syväksi paistinpannuksi, jossa erilaisten kastikkeiden ja patojen valmitaminen on helppoa. Tuotetta voi paistinpannun tapaan käyttää luonnollisesti myös ruskistamiseen ja paistamiseen, mutta esimerkiksi munakkaan tai lettujen valmistaminen on tässä pannussa hankalaa.

Tavallisimmat paistokasarit on tehty valuraudasta tai metallista. Nämä ovat materiaaleja, jotka kestävät kuumuutta ja käyttöä hyvin, mutta usein on erittäin kätevää, että paistokasari on pinnoitettu alumiinilla.

Jos olet ostamassa ensimmäistä paistinpannuasi, kasari on hyvä vaihtoehto, sillä sen käyttöalue on todella laaja – etenkin kannellisen paistokasarin, koska sillä voi sekä keittää että paistaa. Paistokasari on mahdollisesti yksi keittiön monipuolisimmista välineistä.

Paistokasarin hoito riippuu erittäin paljon tuotteen pinnoitteesta. Mikäli paistokasarissa on pinnoite, sille suositellaan käytettäväksi muovisia välineitä, pesua käsin sekä maltillista kuumentamista. Valurautainen kasari kestää kuumuutta hyvin, mutta sitä ei saa pestä saippualla tai astianpesukoneessa, sillä se saattaa vahingoittaa pannua ja sen pintaa. Teräksinen paistokasari puolestaan kestää astianpesukonetta paremmin. Hyvä on myös huomioida, että pinnoitetulle paistokasarille rasva laitetaan jo kuumentamisen alussa, kun taas teräs- ja valurautapaistokasareille se lisätään vasta, kun pannu on kuuma. 

Järjestys 40 / 63 tuotetta

Suosituimmat tuotteet

Näytetään 40 / 63 tuotteesta