Kermainen sienirisotto

12 joulukuu 2016

Klassinen ja kermainen risotto, joka saa makua kantarelleista, metsäsienistä ja parmesaanista. Sienirisotto on todella helppo valmistaa ja voit vaihdella raaka-aineita oman maun mukaan.


Tarvitset:

(4 annosta)

150 g metsäsieniä

150 g kantarelleja

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

9 dl vettä

8-9 dl kanalientä

2 rkl oliiviöljy

3 dl arborioriisiä (risottoriisiä)

1 dl valkoviiniä

2 rkl voita

2 dl raastettua parmesaania

Suolaa ja pippuria

Tuoreita yrttejä kuten timjami

Tee näin:

  1. Kiehauta kanaliemi ja pilko sipuli ja valkosipuli
  2. Puhdista sienet ja paista voissa
  3. Kaada oliiviöljy isompaan pannuun ja paista sipuli ja valkosipuli. Kaada sitten riisi sekaan ja sekoita kunnes riisi saa kiiltävän pinnan.  Lisää viini ja anna haihtua melkein kokonaan. Annan riisin kiehua hiljalleen lisäten  lientä vähän kerrallaan.
  4. Kun riisi on valmista kaada sienet, voi ja parmesaani sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla
  5. Tarjoile tuoreen timjamin kanssa.

Kuvassa risotto tarjoillaan Le Creusetin syvästä lautasesta.