Sous Vide

Suosituimmat tuotteet

Sous Vide

Sous viden suurin etu perinteiseen ruoanlaittoon verrattuna on, että herkempien ruokien onnistuminen ei ole kiinni paistinpannun lämpötilasta tai tarkasta ajotuksesta. Kypsentämällä sous vide laitteella, myös monet raaka-aineet säilyttävät makunsa ja ominaisuutensa paremmin ja ovat näin ollen herkullisempia. Sous vide menetelmällä ruokaa valmistettaessa kokilla on tarkempi kontrolli ruoan mausta ja koostumuksesta. Kun teet ruokaa sous vide menetelmällä, vesihaude lämmitetään tarkkaan lämpötilaan jonka ansiosta ruoka kypsyy todella tasaisesti. Sous vide kone antaa siis myös hiukan anteeksi, koska kone lämmittää veden todella tarkasti joten sinun ei itse tarvitse mitata lämpötilaa. Tämän ansiosta ruoka on moninkerroin mehukkaampaa kun esimerkiksi paistinpannulla paistettu pihvi. Sous vide menetelmän isähahmo on Georges Pralus joka keksi ruoanlaittotavan 1970-luvulla Ranskassa.