Vohvelipäivä 25.3

3/23/2016

Vohvelipäivän historia on hieman outo, mutta sillä ei ole väliä koska mikä tahansa tekosyy on hyvä vohveleiden syöntiin.

Klassiset vohvelit tarjoillaan usein hillon ja kermavaahdon kera. Oma suosikkimme on mansikkahillo joka maistuu varmasti monelle. Myös esimerkiksi omenan ja kanelin avulla saa aikaan maistuvan lopputuloksen.

Täytteet eivät kuitenkaan ole pääosassa sillä tärkeintä ovat erittäin rapeat vohvelit. Alla löydät reseptin jossa ei käytetä kananmunaa.

Vohvelit 8-10 kpl

  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 4 dl maitoa

Tee näin:

  1. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa
  3. Kaada puolet maidosta sekaan ja sekoita taikina sileäksi
  4. Lisää loput maidosta ja sulanut voi
  5. Anna taikinan levätä vähintään 15 min. Parhaimman lopputuloksen saat jos taikina on huoneenlämpöistä kun aloitat paistamisen
  6. Kuumenna vohvelirauta kunnolla. Laita vähän voita tai öljyä raudalle ja aloita paistaminen. Vinkki: säilytä valmiit vohvelit ritilän päällä jotta ne säilyvät rapeina
  7. Tarjoile vohvelit esimerkiksi hillon ja kermavaahdon kera!

Jos sinulla ei ole hyvää vohvelirautaa, tässä on pari hyvää vaihtoehtoa:

Åviken Tupla 906 julistettiin ”bäst-i-test” kisan voittajaksi vuonna 2015. Vohveliraudan avulla paistat maistuvat vohvelit parissa minuutissa ja saat sen nyt tarjoushintaan 54€ (ovh 86 €)

Jos tykkäät enemmän paksuista belgialaisista vohveleista on Bistro vohvelirauta Bodumilta hyvä valinta sinulle! Vohvelirauta on nyt 24 % alennuksessa ja saat sen hintaan 41 €