Sipulin pilkkominen – Vältä kyyneleet ja tee vaikutus

6/28/2015

Monilla on vahvat mielipiteet sipulin pilkkomista kohtaan. Nämä mielipiteet ja tunteet eivät ainoastaan johdu kyyneleistä vaan myös siitä, että monien mielestä sipulin oikein pilkkominen on tärkeää. Maailmalla järjestetään jopa sipulinpilkkomis-kilpailuja joka kertoo jotain sen tärkeydestä. Joidenkin mielestä hyvän kokin tunnistaa siitä miten nopeasti hän pilkkoo sipulit. Meidän mielestä voi myös olla laadukas kokki vaikka sipulin leikkaus ei hoituisikaan sekunnissa mutta ei siitä haittaa ole jos sipulin osaa pilkkoa tasaisesti ja nopeasti. Jos kyyneleiltä vältytään on se myös plussaa!

Sipulin pilkkominen veitsellä

Sipulin pilkkomisen yksi tärkeimmistä apuvälineistä on terävä veitsi. Terävällä veitsellä sipulin leikkaus helpottuu huomattavasti ja usein jos et saa sipulia pilkottua kunnolla, se johtuu tylsästä veitsestä.  Löydät valikoimastamme esimerkiksi Le Zien kokkiveitsen hiomapuikolla joka tekee sipulin pilkkomisesta vaivatonta.

Description: http://www.kitchentime.se/upload/demo/lezie.jpg

Käytä sipulisilppuria apuvälineenä

On olemassa paljon pieniä apuvälineitä jotka tekevät sipulin pilkkomisesta lastenleikkiä. Meidän mielestämme apuvälineiden käyttö on hyväksyttyä ja ne hoitavatkin työnsä erittäin nopeasti ja hyvin. Sipulinsilppurit ovat kuitenkin ammattikokkien epäsuosiossa sillä heidän mielestään sipulista ei tule tarpeeksi hienoa. Me arvostamme Kitchentimella kuitenkin nopeutta ja sitä tosiasiaa, että käyttämällä sipulisilppuria vältyt kyyneliltä. Löydät meiltä esimerkiksi sipulinsilppurit Alligatorilta tai Philipsiltä.

Description: http://www.kitchentime.se/upload/demo/l%C3%B6khackare-lime-small.jpg

Miten vältät kyyneleet?

Kyyneleet vältät kuten aikaisemmin todettu käyttämällä sipulisilppuria mutta on myös olemassa vinkkejä joilla voit välttää ongelman pilkkoessasi sipuleita veitsellä. Veden valutus kraanasta on yksi tunnetuimmista vinkeistä mutta myös esimerkiksi veden pitäminen suussa voi auttaa. Kolmas vaihtoehto on sukelluslasien käyttö joka auttaa varmasti kyynelten karkotuksessa.

Miten sinä pilkot sipulisi? Mitkä ovat parhaat vinkkisi sipulin pilkkomiseen?

Käsinveivattava perunankuorija
-34%

Nordwik

Käsinveivattava perunankuorija

€ 38.04
€ 24.90
Kampanja
Provence Plus Patasetti 5 osaa
-76%

WMF

Provence Plus Patasetti 5 osaa

€ 428.62
€ 104.90
Kampanja
ED5 Hedelmä- & sienikuivuri
-45%

Steba

ED5 Hedelmä- & sienikuivuri

€ 114.33
€ 62.91
Sous Vide tarkka mittaus WiFi yhteydellä

Anova

Sous Vide tarkka mittaus WiFi yhteydellä

€ 152.90