Reseptikilpailun tulokset

12/1/2015

KitchenTimen reseptikilpailuun osallistui kymmenen bloggaria jotka kaikki tekivät upeat syksyiset reseptit. Tiukan kisan jälkeen lukijat äänestivät maistuisvarmaansullekin-blogin reseptin voittajaksi! Yksi onnekas lukija voitti myös Bistro vohveliraudan ja häneen ollaan oltu yhteydessä sähköpostitse! Voittava Huevos rancheros resepti toimii todella hyvin kylmiin aamuihin ja sen pirteä ulkonäkö ja mausteinen kokonaisuus piristävät varmasti huonompaakin päivää! Vaikka kyseessä onkin aamupala, voit periaatteessa syödä tätä herkkua koska vaan! Alla löydät reseptin voittajareseptiin!


Huevos rancheros

200 g chorizoa
1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk ruskeita papuja

1 tl jeeraa eli juustokuminaa
ripaus sokeria
suolaa
4 - 6 kananmunaa
tuoretta korianteria

Lisäksi:
tortilloja
avokadoa
kirsikkatomaatteja
ranskankermaa
feta- tai vuohenjuustoa

1. Hienonna sipuli, chilit ja valkosipulin kynnet sekä siivuta chorizo. 

2. Ruskista chorizosiivut pannulla. Lisää pannulle sipuli, valkosipulit sekä chilit, ja jatka paistamista, kunnes ne kuullottuvat pehmeiksi.

3. Kaada pannulle tomaattimurska, kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä n. puoli tuntia. Lisää pannulle pavut. Sekoita joukkoon ripaus sokeria, ja mausta suolalla ja jeeralla. Tee kastikkeeseen kuopat ja riko kananmunat niihin. Hauduta, kunnes kananmunat kypsyvät. Jätä keltuaiset valuviksi.

4. Hienonna päälle tuoretta korianteria. Paista toisella pannulla tortillat molemmin puolin, kunnes ne saavat pintaan väriä ja ovat rapeita. Jaa kastike munineen tortilloille ja tarjoile lisukkeena kuutioitua avokadoa, kirsikkatomaatteja sekä ranskankermaa. Murustele päälle feta- tai vuohenjuustoa. Nauti!