Omat suklaatryffelit

8/13/2015

Kahvi ja suklaatryffelit ovat yksi parhaista tavoista päättää illallinen tai miksei myös lounas! Suklaatryffelit jälkiruoaksi punaviinin seurana sopivat myös erittäin hyvin kohta tulevan syksyn pimeneviin ja kylmeneviin iltoihin.

Suklaatryffelit kuuluvat asioihin joita voisi luulla vaikeatekoisiksi mutta todellisuudessa niiden tekeminen itse on suhteellisen helppoa. Tarvitset ainoastaan suklaata, vähän muita raaka-aineita sekä helpon reseptin jonka melkein kuka vaan osaa tehdä!

Suklaatryffeleitä tehdessä kannattaa myös kokeilla erilaisia makusekoituksia sillä suklaan kanssa raaka-aineeksi voi sopia esimerkiksi rosépippuri joka ei varmasti tule monilla ensimmäisenä mieleen kun puhutaan suklaasta ja sen kanssa sopivista makuyhdistelmistä. Myös esimerkiksi appelsiini, sitruuna, kaneli, tee, inkivääri, minttu, basilika, viski ja pähkinät sopivat hyvin suklaan maustamiseen vain mainitakseen pari.

Alta löydät reseptin rosépippuri suklaatryffeleihin mutta voit halutessasi käyttää samaa reseptiä ja vaihtaa rosépippurin johonkin toiseen raaka-aineeseen tai mausteeseen.

Suklaatryffelit rosépippurilla

Tämän tarvitset noin 15-20 tryffeliin:

200 g laadukasta tummaa suklaata (noin 70% kaakaopitoisuus)

1,5 dl kermaa

40 g hunajaa

40 suolatonta voita

noin 1,5 tl hienoksi rouhittua rosépippuria

Kaakaota

Tee näin:

  1. Riko suklaa ja laita pyöreäpohjaiseen kulhoon ruostumattomasta teräksestä
  2. Kiehauta kerma ja hunaja. Kaada suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää rosépippuri
  3. Lisää voi ja sekoita sileäksi massaksi. Anna jäähtyä
  4. Muotoile tryffelit käsin ja pyöräytä kaakaojauheessa