KitchenTimen jälkiruokakilpailu

9/1/2015

Vaikka kesä alkaakin olla lopuillaan järjestimme elokuun lopussa jälkiruokakilpailun jossa bloggarit saivat tehdä mieleisensä jälkiruoan jonka jälkeen lukijat saivat äänestää parasta jälkiruokaa. Kisassa oli mukana kuusi bloggaria ympäri suomea jotka kaikki osallistuivat kisaan mahtavilla jälkiruoilla. Bloggareiden reseptikätköistä löytyi reseptit belgialaisiin vohveleihin, jäätelöön, suklaavanukaskakkuun ja suklaisiin marenkikääretorttuihin. Kaikki jälkiruoat olivat erittäin näyttäviä joten lähdimme innolla odottamaan kenet äänestetään kisan voittajaksi.

Kilpailun voittajaksi selvisi lopulta kahvia & kasvisruokaa-blogin Liisa joka teki kilpailuumme gluteenittomat ja vegaaniset vohvelit jotka tarjoillaan mustikoiden ja vadelma-chiahillon kera. Koska vohvelit ovat gluteenittomia ja vegaanisia ne sopivat varmasti lähes kaikille ja tämän lisäksi Liisan vohvelit ovat suhteellisen terveellinen vaihtoehto jälkiruoalle.

Löydät reseptin Liisan ihaniin kardemumma-kauravohveleihin ja hilloon alta ja valmistusohjeet löydät Liisan blogista jota suosittelemme muutenkin!

Tämän tarvitset hillon tekoon:

100 g vadelmia

2 dl vettä

1 rkl vaniljasokeria

2 rkl chia siemeniä

Tämän tarvitset vohveleiden tekoon:

2.5 dl Mantelimaitoa

0.5 dl + 2rkl kookosöljyä

2 rkl Vaahterasiirappia

2 rkl Pellavansiemeniä

2.5 dl kaurahiutaleita

2.5 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl vanilja-jauhetta

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia

Ripaus suolaa

Tarjoiluun tuoreita mustikoita ja vaahterasiirappia.

Jos tämän jälkeen rupesi tekemään mieli vohveleita löydät kaikki vohvelirautamme täältä! Vohveleiden kanssa voit tarjoilla kaikkea jäätelöstä muihin marjoihin joten voit tarjoilla ne oman makusi mukaan.