KitchenRecipe | Perunasalaatti & paprikakastike

5/19/2016

Muistatte ehkä kaksi aiempaa vinkkiämme grilliruokien lisukkeiksi? Nyt on vuorossa toistaiseksi viimeinen reseptimme grillaukseen liittyen, sillä seuraavaksi vuorossa ovatkin KitchenTime-keittiön herkulliset vinkit juhliin ja juhlaruokiin. Niitä odotellessa kannattaa ottaa kaikki ilo irti grillaamisesta!

Tuore perunasalaatti retiiseillä, herneenversoilla, sokeriherneillä, kapriksella sekä sinappivinaigretella (4 hlö)

Tämä on täydellinen lisuke sekä kalalle että lihalle. Perunalle lisää makua antavat sinappi, retiisit sekä kapris, joiden yhdistelmä on suussa sulavan ihana.

Mitä tarvitset?

  • Noin 1 kg uusia perunoita
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 paketti herneenversoja
  • 1 paketti sokeriherneitä
  • 2-3 rkl kaprista
  • Nippusipuli

Kastikkeeseen:

  • 1 tlk dijon sinappia
  • 1,5 rkl balsamivinaigrettea
  • 1 dl oliiviöljyä
  • yrttisuolaa
  • pippuria

Miten teet?

  1. Keitä perunat ja jaa ne kahtia. Anna jäähtyä hetki ennen muiden ainesten lisäämistä.
  2. Laita retiisit jääkylmään veteen noin 10 minuutin ajaksi ja jaa ne sitten neljään osaan.
  3. Pilko nippusipuli (vastaa yhtä kokonaista tavallista sipulia)
  4. Keitä vettä, lisää sokeriherneet ja sammuta hellan levy. Anna sokeriherneiden olla lämpimässä vedessä muutama minuutti ja kaada vesi sitten pois.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Pidä huolta siitä, että sinappi sekoittuu kunnolla.
  6. Kaada kastike perunoiden päälle, sekoita, lisää sitten muut ainekset ja sekoita jälleen.
  7. Valmista!

 

Paprikakastike (4 hlö)

Tämä paprikakastike on täydellinen kesän grilli-iltoja varten! Kastikkeen pohjana toimii rahka, minkä ansiosta se on terveellisempi eikä lainkaan niin raskas kuin monet muut kastikkeet.

Mitä tarvitset?

  • 2 kpl punaista paprikaa
  • 1 purkki rahkaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • pinjansiemeniä

Miten teet?

  1. Jaa paprikat 4-6 isompaan palaan. Grillaa paprikoita grillissä tai laita ne uuniin (noin 225°) kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin.
  2. Leikkaa paprikat pienemmiksi paloiksi ja kaada ne astiaan rahkan, suolan, pippurin ja oliiviöljyn kanssa.
  3. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimen avulla.

Vinkki! Lisää joukkoon ripaus karkeaksi hakattuja pinjan siemeniä. Ne tuovat hyvää makua ja vähän rapeutta kastikkeeseen.