KitchenRecipe | Pannukakkuvartaat

6/20/2016

Minipannukakut vartaasta tarjoiltuna ovat täydellinen ruoka juhliin tai jälkiruokabuffettiin. Ne ovat sekä sieviä että hyvänmakuisia! Tällä reseptillä pannukakuista tulee extratäyteläisiä, sillä olemme lisänneet taikinaan ylimääräisen valkuaisen sekä leivinjauhetta.

Reseptillä valmistuu noin 20 varrasta ja jokaiseen vartaaseen 4-5 pannukakkua.

Mitä tarvitset:

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sokeria tai makeutusainetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 kananmuna + 2 valkuaista
  • 2 rkl juoksevaa rasvaa
  • suolaa

Koristeluun

  • Mustikoita (voit valita yhden tai useamman lempimarjasi)
  • Vaniljarahkaa
  • Tomusokeria
  • Grillivartaita

Miten teet:

  1. Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri sekä vaniljasokeri kulhoon.
  2. Vispaa kananmuna, valkuaiset, voi ja maito tasaiseksi taikinaksi kuivien ainesosien kanssa.
  3. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Yhtä pannukakkua varten tarvitset noin ½ ruokalusikallisen taikinaa, joten voit tehdä useamman pannukakun samalla kerralla.
  4. Kasaa vartaat niin, että laitat vaniljarahkaa sekä muutamia mustikoita 4-5 letun väliin, lävistä lettutorni puisella varrastikulla ja laita tikkuun vielä muutamia mustikoita, tai haluamiasi marjoja. Viimeiseksi voit ripotella hieman tomusokeria vartaiden päälle!

Vinkki! Tarjoile jälkiruokavartaat hienolta tarjottimelta tai värikkäältä lautaselta. Tässä olemme käyttäneet hienoa puista leikkuulautaa, joka tulee Mason Cashilta ja toimii erinomaisesti myös tarjoilualustana. Leikkuulauta löytyy myös pienemmässä koossa.