KitchenRecipe | Miniburgerit

6/10/2016

Minihampurilaiset ovat täydellinen ratkaisu olipa kyseessä illanvietto, buffetpöydän tarjoilut tai jännittävä EM-jalkapallo-ottelu! Nämä hampurilaiset ovat alusta asti itsetehtyjä, kokeilimme myös lihamyllyn käyttöä ja hyvin toimi. Tällä reseptillä purilaisista tulee takuuvarmasti mehukkaita ja herkullisia.

Puinen leikkuulauta keräysboksilla - Continenta.

Hampurilaisleivät mustilla ja valkoisilla seesaminsiemenillä

Mitä tarvitset:

  • 4 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • 25 g voita
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • seesaminsiemeniä, mustia ja valkoisia

Miten teet:

  1. Sulata voi kattilassa. Kaada maito voin joukkoon ja pidä liedellä, kunnes maito on kädenlämpöistä.
  2. Kaada maito ja voi kulhoon ja sekoita hiiva nesteen joukkoon. Sekoita rauhallisesti, kunnes hiiva on sulanut nesteeseen, lisää sitten suola.
  3. Lisää jauhoja pikkuhiljaa taikinan joukkoon. Jos teet taikinan keittiökoneella taikinakoukun avulla, siinä kestää noin 5 minuuttia. Käsin vaivatessa noin 10 minuuttia.
  4. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 40 minuutin ajan.
  5. Taikinan kohottua, ota se pois kulhosta ja jaa yhtä suuriin osiin. Miniburgereita tehdessäsi voit jakaa taikinan 24 osaan. Tee taikinasta palloja ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille.
  6. Anna kohota pellillä liinan alla noin 35 minuuttia.
  7. Laita uuni 225 ° asteeseen.
  8. Paahda mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat hieman väriä.
  9. Voitele leivät vispatulla kananmunalla ja sirottele päälle seesaminsiemeniä. Voit myös laittaa siemenet lautaselle ja dipata leivän päällisen siemeniin.
  10. Paista leipiä uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  11. Anna leipien jäähtyä liinan alla hetken aikaa ja jaa ne sitten kahtia.


​Hampurilaispihvit

Mitä tarvitset:

  • 500g naudanlihaa (jauhoimme lihan itse, mutta myös valmis jauheliha sopii hyvin)
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • pippuria

Miten teet:

  1. Jauha liha ja sekoita se kulhossa yhteen kananmunan sekä mausteiden kanssa. Mausta oman makusi mukaan.
  2. Muodosta seoksesta pihvejä ja ja paista niitä grillipannulla tai grillissä. Ota huomioon, että paistuessaan pihvit vetäytyvät hieman. Tee niistä siis hieman isompia ja litteämpiä, kuin mitä haluat lopputuloksesta.

Lihamylly - Funktion, lasitettu lautanen - Ernst, Rosemary lautanen - LeCreuset

Lisukkeita hampurilaiseen:

  • Lehtisalaattia
  • Avokadoa
  • Tomaattia
  • Kurkkua

Kastikkeeksi: Coleslow-salaattia, avokadotahnaa, ketsuppia ja sinappia.

Le Gourmet Grillipannu putkikahvalla - Gense