Gluteenittomat minipiirakat

6/7/2016

Nämä minipiirakat sopivat täydellisesti kesäiseen buffetpöytään! Erilaiset piirakat ovat tuttu näky monessa kodissa, ja niitä tarjoillaan usein erilaisissa juhlissa ja tilaisuuksissa. Tällä reseptillä voit valmistaa joko perinteisen, ison piirakan tai 4-5 minipiirakkaa. Resepti on myös gluteeniton, joten sitä voi huoletta tarjoilla koko seurueelle. 

Minivuokien käyttö tuo hauskaa vaihtelevuutta piirakoihin. Kaikki valikoimamme piirakkavuoat löydät täältä.

Mitä tarvitset:

Piirakkataikina

  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl maissijauhoja
  • 150g sulaa voita
  • (0,5 dl rahkaa tarvittaessa)

Piirakkatäyte

  • 3-4 punajuurta
  • 3,5 dl juustoraastetta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl hunajaa

Mausteet

  • timjamia
  • suolaa ja pippuria
  • paahdettuja auringonkukansiemeniä

Miten teet:

  1. Keitä punajuuria 40 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja anna niiden sitten jäähtyä.
  2. Sekoita piirakkataikinan ainekset yhteen ja painele taikina vuokaan. Aseta vuoka kylmään noin 30 minuutin ajaksi.
  3. Laita uuni 225° asteeseen ja esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia.
  4. Sekoita juusto, kermaviili, kananmuna ja hunaja keskenään ja mausta seos timjamilla sekä suolalla ja pippurilla.
  5. Pilko punajuuret ja levitä ne tasaisesti piirakkapohjalle. Kaada juusto-kermaviiliseos punajuurien päälle.
  6. Laita uuni 200° asteeseen ja paista piirakkaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
  7. Ja ei muuta kuin nautiskelemaan auringossa! :)