KitchenRecipe | Chevresalaatti hunaja-vinaigretella

8/1/2016

Värikäs ja maistuva salaatti, joka sopii täydellisesti päivälliselle. Tässä reseptissä on sekä makeutta että hapokkuutta, jotka sopivat loistavasti yhteen ja tekevät salaatista suussa sulavan. Salaatti on myös mukavan kevyt, joten sitä jaksaa nauttia kesähelteilläkin.

Mitä tarvitset

  • 1 salaattimix-pussi
  • 10 kpl cocktailtomaatteja: punaisia ja keltaisia
  • 4 kpl punajuurta
  • chevre-juustoa
  • 1 paketti sokeriherneitä
  • paahdettuja pinjansiemeniä

Hunaja-vinagrette

  • 1 tlk ranskansinappia
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl mietoa oliiviöljyä
  • ½ tlk suolaa

Miten teet

  1. Keitä punajuuret, kuori ne ja anna jäähtyä ennen kuin pilkot ne sopivan kokoisiksi paloiksi.
  2. Jaa tomaatit kahtia ja sekoita kulhossa salaatti, tomaatti, sokeriherneet sekä punajuuret.
  3. Leikkaa chevre paloiksi vihannesten päälle ja sekoita sitten kastike mukaan joukkoon.
  4. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla ja ripottele ne salaatin päälle. Viimeistele kaatamalla kastiketta spiraalinmuodossa salaatin päälle.