Kesäinen täytekakku mansikoilla – täydellinen juhannukseksi!

6/22/2016

Tämä kakku on meidän versiomme kesän klassikosta - mansikkatäytekakusta ja se sopiikin erityisen hyvin juhannukseksi tai syntymäpäiväjuhliin! Lemon curdin eli sitruunatahnan ansiosta tämä kermakakku maistuu sopivan sitruunaiselta ja on ihanan kesäinen olematta kuitenkaan liian makea.

Kakkuvati Rice.

Mitä tarvitset:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 175 G voita (huoneenlämpöistä)
  • 1 ¾ dl sokeria
  • 1 maustemitta vaniljapulveria
  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ maitoa
  • 1 tl kardemummaa

Miten teet:

  1. Lämmitä uuni 175°C asteeseen. Voitele kaksi pienempää vuokaa (halkaisija noin 12 cm). Peitä pohja leivinpaperilla, jotta pohjan ottaminen on helpompaa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vispaa voi, sokeri ja vaniljapulveri kermaiseksi tahnaksi.
  3. Lisää joukkoon muna kerrallaan, lisää jauhosekoitusta vähitellen ja kääntele taikinaa nuolijan avulla.
  4. Lisää viimeisenä maito, jotta taikinasta tulee juoksevaa. Jaa taikina kahteen vuokaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 25-30 minuuttia. Pohjat eivät saa olla keskeltä pehmeitä. Anna niiden jäähtyä ennen kuin otat ne pois muoteista.

Lemon curd

Mitä tarvitset:

  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2 kpl sitruunaa (kuori + mehu)
  • 50 g voita
  • 1 kpl gelatiininlehteä

Miten teet:

  1. Laita gelatiininlehti veteen noin 5 min ajaksi. Pese sitruunat hyvin, raasta yhden sitruunankuori ja purista molempien sitruunoiden mehu kattilaan.
  2. Lisää kananmunat ja sokeri. Lämmitä matalalla lämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes seos on paksuuntunut. Tähän kuluu noin 5-10 min.
  3. Kun seos on paksu, ota se pois lämmöltä ja lisää voi useassa erässä.
  4. Lisä gelatiininlehti.
  5. Kun sitruunatahna on sileää ja hienoa, aseta se jääkaappiin jäähtymään.

Täyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • tomusokeria
  • mansikoita

Asettelu:

  • jaa toinen pohjista kahtia. Ensimmäiselle pohjalle laitat lemon curdin ja pilkottuja mansikoita, sitten toisen kakkupohjan, kerroksen kermaa ja pilkottuja mansikoita. Lisäät viimeisen kakkupohjan ja kuorrutat koko kakun kermalla ja koristelet päällisen mansikoilla. Voit viimeistellä kakun ripottelemalla tomusokeria päälle.