KitchenRecipe | Ruokavehnäsalaatti ja vihannespikkelssi

4/22/2016

post image

Ruokavehnä on paitsi superhyvää myös helppo ja nopea valmistaa! Vihannespikkelssi puolestaan tuo ruokaan ihanaa hapokkuutta ja sopiikin täydellisesti yhteen esimerkiksi grillatun kalan, äyriäisten tai halloum-juuston kanssa.                          

Mitä tarvitset?

  • 3 dl ruokavehnää
  • 100-200g rucolaa
  • Oliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Pikkelssiin:

  • 4 dl sokeria
  • 3 dl etikkaa
  • 6 dl vettä
  • 4 kpl porkkanaa
  • 1 paketti sugarsnapsejä
  • 1 kimppu parsaa

Tee näin:

  1. Aloita keittämällä vihannespikkelssin liemi. Lämmitä vesi ja sekoita siihen etikka ja sokeri. Anna sen jälkeen jäähtyä.
  2. Huuhtele ja leikkaa sugarsnapsit pituussuunnassa. Kuori porkkanat ja höylää niistä pituussuunnassa ohuita siivuja. Poista parsasta niiden päädyt ja leikkaa parsat pienemmiksi paloiksi.
  3. Kun liemi on jäähtynyt, lisää joukkoon pilkotut vihannekset ja anna kaiken liota purkissa ainakin 2 tuntia.
  4. Keitä ruokavehnä pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä ja kaada sen jälkeen päälle oliiviöljyä ja mausta merisuolalla sekä pippurilla.
  5. Ripottele rucolaa ja pikkelssivihannekset ruokavehnän päälle. Kaada päälle vielä vähän oliiviöljyä ja merisuolaa makusi mukaan!

Mukavia ruokahetkiä! :)