7 vinkkiä parempaan kesäsalaattiin

6/30/2015

Salaatit sopivat hyvin lämpimiin kesäpäiviin. Täältä löydät seitsemän vinkkiä joilla teet entistä paremman salaatin.

1. Käytä vähemmän salaatinlehtiä

Yksi hyvän salaatin avaintekijöistä on ettei saa käyttää liikaa salaatinlehtiä. Salaatin muut ainekset tekevät salaatin ja antavat sille luonnetta. Voit myös valita salaatin jossa on vähän luonnetta kuten esimerkiksi romainesalaatti.

2. Sopivasti kastiketta

Liika kastike voi pilata muuten hyvänkin salaatin. Kastikkeissa kannattaa olla tarkka sillä myös salaatti jossa on liian vähän kastiketta kärsii. Kastikkeen kanssa voi edetä kahdella eri tavalla. Voit esimerkiksi pyöräyttää tietyt ainekset kastikkeessa erikseen jotta muun salaatin rakenne pysyy hyvänä. Esimerkiksi sipulin, uusien perunoiden, tomaatin, ja papujen rakenne ei heikkene kastikkeesta. Kun haluat tarjoilla salaatin sekoitat vain marinoidut vihannekset muun salaatin sekaan ja saat mehevän salaatin. Toinen vaihtoehto on, että teet erittäin yksinkertaisen kastikkeen oliiviöljystä, suolasta ja pippurista. Kastike nostaa salaatin muut maut esiin ilman, että se vie tilaa muilta raaka-aineilta.

3. Tuoreet yrtit antavat luonnetta

Tuoreet yrtit tekevät salaatista raikkaan ja antavat sille luonnetta. Voit esimerkiksi leikata salaattiin runsaasti basilikaa, ruohosipulia tai lehtipersiljaa raikkaan maun saavuttamiseksi.

4. Juurekset antavat hyvän pohjan salaatille.

Juureksia ei kannata unohtaa.  Juurekset voi myös hyvin syödä raakana jos leikkaat ne ohuiksi siivuiksi. Meidän mielestä parhaan lopputuloksen saa kuitenkin sekoittamalla keitetyt tai uunipaahdetut juurekset raikkaan salaatin sekaan. Juureksia jää usein myös yli joten voit hyvin sekoittaa salaattiisi eiliset uudet perunat tai muut juurekset.

5. Pastat ja muut vehnätuotteet

Esimerkiksi quinoan tai couscouksen sekoittaminen salaattiin tekee siitä ruokaisamman. Myös ylijäänyt pasta toimi erinomaisesti. Jos haluat välttää ylimääräisiä kaloreita voit käyttää kukkakaali couscousta.  Kukkakaali couscousta voit tehdä ottamalla halutun määrän kukkakaalia ja laittamalla sen pariksi sekunniksi monitoimikoneeseen. Erittäin helppoa mutta todella hyvää!

6. Viilentävät hedelmät

Kesällä hedelmät sopivat erinomaisesti salaatteihin. Hedelmät virkistävät kuumana kesäpäivänä ja ne sopivat hyvin grillatun lihan tai kalan kanssa. Mansikat, mango, papaija ja melonit ovat esimerkkejä hedelmistä jotka sopivat hyvin salaatteihin. Jos haluat tehdä jotain erilaista voit esimerkiksi tarjoilla salaatin kulhosta joka on tehty melonista.

7. Viimeistele pähkinöillä tai siemenillä

Salaatti kannattaa viimeistellä esimerkiksi erilaisilla pähkinöillä tai siemenillä. Pähkinöitä tai siemeniä kannattaa paahtaa hetken jotta ne saavat lisämakua. Meidän suosikkimme on paahdetut cashewpähkinät jotka maustetaan chilillä ja glaseerataan hunajalla.

Käsinveivattava perunankuorija

Nordwik

Käsinveivattava perunankuorija

€ 37.89
Kampanja
Provence Plus Patasetti 5 osaa
-75%

WMF

Provence Plus Patasetti 5 osaa

€ 430.55
€ 105.90
Kampanja
Quadro Patasetti 4 osaa, 3 kantta
-29%

Zwilling

Quadro Patasetti 4 osaa, 3 kantta

€ 145.50
€ 102.90
Digitaalinen paistomittari, musta
-26%

MINGLE

Digitaalinen paistomittari, musta

€ 23.39
€ 16.90