5 + 3 elokuvavinkkiä ruokaintoilijalle

7/22/2016

Inspiraatio ruokaan ja ruoanlaittoon voi tulla monestakin asiasta – yhtenä esimerkkinä ovat elokuvat! Mikäpä olisi parempi tapa hakea ideoita ruoanlaittoon kuin elokuvista tai toisaalta jos ideoita riittää, voi ruoanlaiton jälkeen rentoutua sohvalla hyvän leffan parissa. Olemme keränneet tähän viisi vinkkiä elokuvista, joita uskomme myös muiden kaltaistemme ruokaintoilijoiden rakastavan.

Julie & Julia

Tämä draamaelokuva oli ehdoton itsestäänselvyys tällä listalla. Elokuva kertoo kahdesta naisesta, jotka rakastavat ruoanlaittoa ja heidän elämästään. Julie Powell päättää tekevänsä yhden vuoden aikana (365 päivää) kaiken kaikkiaan 524 reseptiä keittokirjasta Mastering the Art of French Cooking, jonka Julia Child on kirjoittanut 50 vuotta aiemmin. Julie dokumentoi kaiken blogiinsa ja tässä lämminhenkisessä elokuvassa pääsemme seuraamaan, miten Julien elämä vuoden aikana muuttuu.

Ratatouille

Hauska ja charmikas animaatioelokuva, joka sopii varmasti koko perheelle. Remy-rotta ei ole kuten kaikki muut rotat, sillä roskien sijasta hän rakastaa hyvää ja laadukasta ruokaa. Hänen suurin toiveensa on tulla mestarikokiksi – unelma, joka vaikuttaa vähintäänkin mahdottomalta. Kun hän kuitekin tutustuu nuoreen kokkipoikaan yhdessä Pariisin parhaimmista ravintoloista, muuttuu Remyn elämä ikuisiksi ajoiksi.

Big Night

Kaksi italialaista veljestä pyörittää ravintolabisnestä pienessä amerikkalaisessa kaupungissa. Kuten tavallista ei ravintoloitsijan elämä ole pelkkää ruusuilla tanssimista ja lopulta ravintolan kohtalo onkin kiinni vain yhdestä illasta. Hauska ja ruokaa täynnä oleva draama, josta ei komediaa puutu!

Eat drink man woman (Syö juo mies nainen)

Kiinalaisessa rakkausdraamassa seurataan erästä kiinalaista mestarikokkia ja hänen kolme tytärtään sekä heidän selviytymistään läpi rakkauden myrskyjen. Elokuva tarjoaa jännittävän katsauksen kiinalaisen keittiön saloihin.

Ranskalainen illallinen

Karen Blixtenin novelliin Babetten pidot perustuva elokuva sijoittuu 1800-luvun Jyllantiin. Ranskalainen pakolainen Babette Hersant työskentelee keittäjänä pienessä kylässä ja kun hän eräänä päivänä voittaa arpajaisissa 10 000 frangia, päättää hän kiitokseksi järjestää suuret ranskalaiset illalliset kylän asukkaille. Elokuvassa kuvataan sekä ruokaa että sen valmistusta erittäin pikkutarkasti.

Näiden lisäksi ruokaelokuvista puhuttaessa täytyy myös muistaa seuraavat elokuvat

  • Pieni suklaapuoti
  • Like Water for Chocolate
  • Rakkauden resepti

Elokuvien lisäksi ruoasta ja ruoantuotannosta on viime vuosina tehty myös paljon dokumentteja, joista mainittakoon ainakin nämä 

  • Super Size Me (2004) 
  • Food, Inc. (2008) 
  • Jiro Dreams of Sushi (2011)
  • Cowspiracy (2014)

 

Mikä on mielestäsi paras ruokaelokuva? Oletko nähnyt jonkun dokumentin tai elokuvan, jonka mielestäsi ehdottomasti pitäisi olla mukana listalla? Kerro meille, haluamme mielellämme vinkkejä uusista katsottavista! :)

Kampanja
ED5 Hedelmä- & sienikuivuri
-47%

Steba

ED5 Hedelmä- & sienikuivuri

€ 114.50
€ 60.90
Kampanja
Provence Plus Patasetti 5 osaa
-75%

WMF

Provence Plus Patasetti 5 osaa

€ 429.26
€ 105.90
Sous Vide tarkka mittaus WiFi yhteydellä

Anova

Sous Vide tarkka mittaus WiFi yhteydellä

€ 153.90
Kampanja
Jamie Oliver Premium Paistinpannu Ø 28 cm
-47%

Tefal

Jamie Oliver Premium Paistinpannu Ø 28 cm

€ 85.86
€ 45.90