Saa ensimmäisenä valikoidut alennukset ja vinkit keittiöön
*Alennuskoodi on henkilökohtainen ja voimassa ainoastaan yli 59€ ostoksissa. Rekisteröitymällä hyväksyt valikoitujen tarjousten & ruoanlaittovinkkien vastaanottamisen sähköpostin ja tekstiviestien välityksellä KitchenTimelta. Voit peruuttaa uutiskirjeen koska tahansa.
Liitymme KitchenTimeen! Kiitämme Makujakaupan vuosistamme ja odotamme innolla muuttoa. Löydät saman, kattavan valikoiman keittiö- ja leivontatarvikkeita KitchenTimelta jo nyt!
Oletko varma, että haluat tyhjentää ostoskorin?
Nykyinen ostoskorisi poistetaan, jos päätät jatkaa näiden tuotteiden kanssa
VARASTONTYHJENNYS: Jopa 80 % alennus KAIKESTA*! Juuri nyt toimitusaikamme ovat normaalia pidemmät. Osta alesta nyt»
Exxentin omistaa ruotsalainen MerxTeam joka valmistaa tuotteita suurkeittiöille ja ravintoloille, mutta myös kotitalouksille.
Exxentin porsliini ja aterimet ovat uskomattoman suosittuja ja esimerkiksi ammattikokki Carl Almgren vannoo Exxentin nimeen. Carl Almgren on voittanut esimerkiksi ruoanlaiton MM-kilpailut sekä olympialaiset. Hänen mielipiteensä Exxentistä on seuraava:
”Suurkeittiön kokille on tärkeää, että keittiöstä löytyy toimiva ja täydellinen sarja, joka soveltuu täydellisesti keittiön käyttöalueelle. Erityisen tärkeää tämä on, jos työskentelee suurien tapahtumien ja catering-tehtävien parissa, kuten minä. Olen enemmän kuin tyytyväinen Exxentiin.”
Jotta porsliinin väri ei käytössä muutu, tulee lautaset pestä tai vähintään laittaa likoamaan heti käytön jälkeen. Lautasiin voi tulla myös mustia läikkiä, jos niiden kanssa käyttää aterimia ruostumattomasta teräksestä. Tällaiset läikät sekä muut värjäämät saa pois käyttämällä huuhteluainetta pesukoneessa. Välttääkseen naarmuja lautasissa, ei lautasia saa työntää toistensa päälle kaapissa, vaan ne tulee asettaa kauniisti päällekkäin. Jos porsliiniisi tulee jonkin ajan käytön jälkeen harmahtava pinnoite, johtuu se vedessä olevasta bikarbonaatista. Tällaisen värjäämän voi saada pois käyttämällä sitruunahappoa tai vastaavaa ainetta!
Mattapintaiset aterimet ovat herkempiä naarmuille kuin muut aterimet. Mattapinta ruostuu myös helpommin ja on alttiimpi muille haitoille. Kiillotetuissa aterimissa puolestaan on kestävämpi pinta ruostetta ja naarmuja vastaan. Ennen ensimmäistä käyttökertaa aterimet tulee pestä kerran käsin. Aterimissa saattaa nimittäin olla metallijäänteitä, jotka eivät täysin lähde pois koneessa pestäessä. Aterimet tulee puhdistaa ainakin kerran vuodessa teräsliinalla, jotta ne näyttävät siisteiltä ja tahrattomilta. Aterimia ei tule jättää kosteaan pitkäksi aikaa ja varmistaakseen aterimien puhdistumisen kunnolla koneessa, kannattaa aterimet huuhdella vedellä ennen koneeseen laittamista.
Tuotteita löytyy monesta ravintolasta, sillä Xantian porsliinia pidetään erityisen kestävänä, mutta samalla kauniina materiaalina. Tuotteissa on klassinen ruotsalainen design, korkea laatu sekä laaja käyttöalue. Tämän ansiosta ne ovatkin monen kokin suosikkeja! Exxentillä on erilaisia porsliini- ja aterinsarjoja, joista yksi on Xantia. Ajatus Xantian takana on levittää ruokailoa sekä inspiraatiota aterimien ja porsliinin välityksellä. Tämän lisäksi sarjan tuotteet ovat erittäin käyttäjäystävällisiä ja ne sopivat kaikkiin keittiöihin, olipa keittiö kokoa S tai XL.